BLOGI

Viimeisimmät postaukset

KÄYTETTY HIRSIKEHIKKO PIHASAUNAKSI

Kuten olemme aikaisemmin kirjoittaneet, meitä kiehtovat vanhat talot. Niissä on oma tunnelmansa ja eletyn elämän jäljet välittyvät erityisesti käytetyissä puu- ja kivipinnoissa. Ryhtyessämme uudisrakentajiksi mietimme kuitenkin, että voisimme käyttää rakentamisessa monia käytettyjä osia, kuten perustuskiviä, ikkunoita, ovia sekä myös hirsiä. Käytettyjen osien hyödyntäminen olisi helpointa pienessä pihasaunassa, jota eivät sido mm. niin tarkat energiamääräykset. TutustuimmeContinue reading “KÄYTETTY HIRSIKEHIKKO PIHASAUNAKSI”

SUUNNITTELUTARVERATKAISU

Kuten aikaisemmin olemme kirjoittaneet, niin ostamamme rakennuspaikka kuuluu Tampereen Teiskoon, joka on pääosin asemakaava-alueen ulkopuolella. Tästä syystä meidän täytyi tehdä kaupungille suunnittelutarveratkaisuhakemus. Suunnittelutarvealueella tarkoitetaan aluetta, jonka käyttöön liittyvien tarpeiden tyydyttämiseksi on syytä ryhtyä erityisiin toimenpiteisiin, kuten teiden, vesijohdon tai viemärin rakentamiseen taikka vapaa-alueiden järjestämiseen. Maankäyttö- ja rakennuslaki, 16§ Tampereella suunnittelutarveratkaisu vaaditaan haja-asutusalueella, asemakaavan ulkopuoliseen rakentamiseenContinue reading “SUUNNITTELUTARVERATKAISU”

JÄRKI, SYDÄN & SIELU

Rakennusprojektiin lähdetään usein tunteella, sydämen ohjatessa haaveita tulevasta. Katsellaan rakentamiseen ja sisustamiseen liittyviä ohjelmia, luetaan kirjoja sekä seurataan rakentajia somessa. Ihastellaan ja kummaksutaan toisten valintoja sekä listataan itselle tärkeimpiä asioita. Kuvitellaan itsemme asumaan unelmien taloon. Jotta projekti olisi onnistunut, tarvitaan mukaan myös hitusen järkeä. Täytyy miettiä budjettia ja rakenteellisia ratkaisuja. Minkälainen sijainti ja talo olisiContinue reading “JÄRKI, SYDÄN & SIELU”

MAAPERÄTUTKIMUS

Maata ostettuna, mutta mitä seuraavaksi? Usein omakotitalotonttien ostajia suositellaan tekemään maaperätutkimus jo ennen kauppojen tekoa, koska tutkimuksella voi parhaassa tapauksessa säästää kymmeniä tuhansia euroja. Kaava-alueilla kaupungit ovat usein teettäneet vähintäänkin yleispiirteisen maaperätutkimuksen alueelle, mutta meidän kohdallamme näin ei ollut. Pientalotontin maaperätutkimuksessa kairataan usein talon nurkkien kohdalta sekä mahdollisten muiden rakennusten kohdalta yhteensä neljästä kuuteen reikää,Continue reading “MAAPERÄTUTKIMUS”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Meistä

Tätä hirsitalon rakennusprojektiin liittyvää blogia kirjoittaa Iida & Nuutti. Projektin johdossa on kaksi romanialaista rescuekoiraa; Aamu & Helmi. He huolehtivat, että myös rakennustyömaalla eväät ovat kohdillaan.

Tavataan somessa


Tilaa Blogijulkaisut

Saat uudet blogijulkaisut suoraan sähköpostiisi.

Follow my blog with Bloglovin

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: